Ο δικηγόρος που φέρεται να είναι το πρώτο πρόσωπο που επικοινώνησε ο Έλληνας κατηγορούμενος, μετά τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη, προσήλθε στην ανακρίτρια Ρόδου.
Ο δικηγόρος Ρόδου πήγε στην ανακρίτρια Ρόδου σύμφωνα με πληροφορίες του Star, προχθές το μεσημέρι. Την επισκέφθηκε μετά τις αποκαλύψεις την περασμένη εβδομάδα ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του πατέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου αλλά χρησιμοποιούσε ο ίδιος, εμφανιζόταν να είναι ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε μετά το έγκλημα.
Στην ανακρίτρια επιβεβαίωσε την επικοινωνία. Ισχυρίστηκε όμως ότι μίλησε με τον πατέρα του Ροδίτη για άλλη υπόθεση. Εδώ προκύπτουν κάποια ερωτήματα.
Γιατί ο δικηγόρος δεν εμφανίστηκε από την αρχή στην ανακρίτρια για να δείξει τα μηνύματα και τις κλήσεις στις αρχές και να μην αφήσει την οποιαδήποτε υποψία;
Γιατί στενοί συγγενείς του Ροδίτη δεν είπαν ποτέ στις καταθέσεις τους ότι πριν τη σύλληψη του επικοινώνησαν με γνωστό δικηγόρο της Αθήνας για πάρουν συμβουλές;
Η έρευνα είναι ακόμα ανοιχτή και βέβαια οι εκπλήξεις θα είναι μεγάλες όταν ολοκληρωθεί η άρση του απορρήτου, όχι μόνο σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα αλλά και στα social media των πρωταγωνιστών.
Σε προφορική ενημέρωση, που συνοδεύεται από απτά στοιχεία, τα οποία θα δοθούν και επισήμως τις προσεχείς ημέρες, για το περιεχόμενο μηνύματος sms το οποίο του απέστειλε την επομένη της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ο πατέρας του 21χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου στην υπόθεση, προέβη χθες (189-02-2019) στην τακτική Ανακρίτρια Ρόδου, δικηγόρος της Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος, που από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι προσαγωγές στην υπόθεση είχε επιλέξει να απέχει από αυτήν, είχε λάβει ένα μήνυμα από τον πατέρα του 21χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου, την επομένη του φόνου, με το οποίο του ζητούσε να συναντηθούν και με τον αδελφό του, για την διεκπεραίωση εκκρεμότητας που είχε με την υπογραφή ενός μισθωτήριου σε κατάστημα των Πεύκων.
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, ο 21χρονος από τη Ρόδο, από τις 28 Νοέμβριου μέχρι και την παραμονή της σύλληψής του πραγματοποίησε 47 κλήσεις.
Μιλούσε με τη μητέρα του τουλάχιστον δύο φόρες την ημέρα. Την ημέρα της σύλληψής του έδωσε το τηλέφωνο στον πατέρα του και έγιναν 42 κλήσεις.
Ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής φαίνεται ότι επικοινώνησε ελάχιστα με τον πατέρα του, τρεις φορές μέσα σε πέντε ημέρες.
«Η πρώτη τους κίνηση ήταν αυτό, να μιλήσουν με τους δικούς τους και με κάποιο δικηγόρο. Από εκείνη την ημέρα ακόμα και από τα ξημερώματα. Είχαν λογική, το μυαλό τους δούλευε πάρα πολύ καλά. Έκαναν ότι είναι δυνατόν για να εξαφανίσουν οποιοδήποτε στοιχείο» είπε ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, μιλώντας στο Star.
Το DNA
Από εκεί και πέρα, τις τελευταίες ημέρες είχε δει το φως η πληροφορία ότι στα πράγματα του σπιτιού είχε βρεθεί ορφανό DNA. Γεννητικό υλικό δηλαδή που ανήκει σε κάποιο άλλο άτομο και όχι σε κάποιον από τους δύο κατηγορούμενους.
Κάτι, που αυτομάτως δημιούργησε υποψίες ότι το μοιραίο βράδυ μπορεί να ήταν και κάποιος άλλος στο σπίτι που ξεκίνησε το φονικό. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στο Star κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά.
«Ορφανό» DNA είναι φυσιολογικό να βρεθεί στα αντικείμενα που περισυλλέχθηκαν από το σπίτι του 21χρονου, καθώς όπως αποδείχθηκε από εκεί περνούσε αρκετός κόσμος που κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει σχέση με το αποτρόπαιο έγκλημα.
Ωστόσο, DNA και κηλίδες αίματος που ανήκουν στην Ελένη Τοπαλούδη υπάρχουν σε πολλά σημεία, σε τοίχους και στο κρεβάτι όπου φέρεται να δέχθηκε τα χτυπήματα.