Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε στα πέναλτι 4-3 την Τσέλσι στον τελικό του Λιγκ Καπ και κατέκτησε και φέτος το τρόπαιο. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.

Η Τσέλσι στάθηκε γενναία στο Γουέμπλεϊ και κράτησε το 0-0, όμως οι πολίτες ήταν πιο ψύχραιμοι από την άσπρη βούλα και εκμεταλλευόμενη ότι έγινε πριν τη λήξη της παράτασης στους μπλε πήραν και φέτος το τρόπαιο.

Μερικές μέρες μετά τον διασυρμό στο Έτιχαντ όπου η Τσέλσι ηττήθηκε με 6-0, μπήκε πολύ προσεκτικά στο παιχνίδι, όπου σκοπός της ήταν να μην απειληθεί. Ο Μαουρίτσιο Σάρι το πέτυχε αυτό ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου δεν είχε κλασική ευκαιρία η Σίτι και απλά έλεγχε τον ρυθμό και την κατοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντίολα πίεσαν και κυνήγησαν το γκολ όμως οι Λονδρέζοι άντεξαν και μετά το 60΄ανέβηκαν μπροστά με σκοπό να κλέψουν το ματς. Στο 56ο λεπτό ο Αγουέρο κατέβασε την μπάλα στην μικρή περιοχή και σκόραρε, όμως ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 65΄η Τσέλσι με μια προσωπική ενέργεια του Αζάρ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Βέλγος σταρ γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Καντέ αστόχησε. Στο 71′ οι μπλε απείλησαν και πάλι με το φαλτσαριστό σουτ του Μπάρκλεϊ να μη βρίσκει στόχο, ενώ στο 76′ (δημιουργός πάλι ο Αζάρ) ήταν η σειρά του Πέδρο να μην μπορέσει να παραβιάσει την εστία του Έντερσον.

Τελικά το σκορ ήταν 0-0 με το ματς να οδηγείται στην παράταση. Εκεί οι δύο ομάδες έβγαλαν κούραση, όμως η Σίτι μπορούσε να πάρει νωρίτερα τη νίκη. Στο 109′ ο Στέρλινγκ έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Τσέλσι από τα δεξιά, έδωσε σε κενή εστία την μπάλα στον Αγκουέρο, όμως ο Αθπιλικουέτα έβαλε το πόδι του και γλίτωσε την Τσέλσι από σίγουρο γκολ.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρίντιγκερ, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (89′ Λόφτους-Τσικ), Ουίλιαν (96′ Ιγκουαΐν), Αζάρ, Πέδρο (79′ Χάντσον-Οντόι)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ (46′ Κομπανί), Οταμέντι, Γουόκερ, Φερναντίνιο (91′ Ντανίλο), Νταβίντ Σίλβα (79′ Γκιουντογκάν), Ντε Μπράινε (85′ Σανέ), Μπερνάντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο