Μήνυμα στην Αθήνα ότι οι δεσμεύσεις της πρέπει να γίνουν σεβαστές έστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια, ενώ σύστησε στην Ελλάδα να παραμείνει στο δρόμο των εύρωστων πολιτικών για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να της επιτραπούν και τα «κοινωνικά μέτρα» εντός του πλαισίου και σε συνεννόηση με τους εταίρους της.
«Η Ελλάδα όταν εξήλθε από το πρόγραμμα ανέλαβε κάποιες δεσμεύσεις για την εκπλήρωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος για κάποια χρόνια και δέν τίθεται σε συζήτηση», είπε ο Π. Μοσκοβισί, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μέχρι τώρα έκανε σεβαστές τις δεσμεύσεις αυτές, γεγονός που επέτρεψε στην κυβέρνηση να λάβει επίσης «κοινωνικά μέτρα», ένα από τα οποία είναι να μην προχωρήσει η περαιτέρω περικοπή συντάξεων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σχολιάζοντας το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ανέφερε ότι «κάποια σημεία» πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω. «Έχει γίνει πρόοδος, αλλά η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.
Ερωτηθείς για το ζήτημα της εκταμίευσης του ενός δισ. ευρώ στις 11 Μαρτίου, ο Π. Μοσκοβίσι σημείωσε ότι είναι προς το «κοινό συμφέρον» της Ελλάδας και της Ευρωζώνης να υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση του.
«Θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί όλες οι δράσεις. Το Eurogroup θα κρίνει εάν συμβαίνει αυτό και πιστεύω πως είναι προς όφελος της Ελλάδας να εκταμιευθεί η δόση του ενός περίπου δισ. στις 11 Μαρτίου», σημείωσε ο Π. Μοσκοβισί, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προσθέτοντας πως αυτό θα είναι το μήνυμά του προς τις ελληνικές αρχές κατά την επίσκεψή του αύριο στην Αθήνα. «Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί. Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες μένει αυτή η τελευταία, συνήθης διαδικασία με την Ελλάδα που θα γίνει τις επόμενες ημέρες», ανέφερε και επισήμανε πως απομένει κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες για το Eurogroup της 11 Μαρτίου. «Είναι εφικτό και πιστεύω πως είναι προς το κοινό όφελος της Ελλάδας και της ευρωζώνης», είπε και αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες για το τι θα γίνει σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό. «Έχουμε κοινό συμφέρον. Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει η δουλειά να γινει με σοβαρότητα και ολοκληρωμένα», κατέληξε.