Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα γιορτάσετε τις Αποκριές που καταφθάνουν με το παιδί σας. Ανεξάρτητα από το εάν θα οργανώσετε κάποιο αποκριάτικο πάρτι ή αν αποδεχθείτε ένα αποκριάτικο κάλεσμα ή συμμετάσχετε σε κάποια σχετική εκδήλωση ή θελήσετε και του δείξετε πως περνούσατε εσείς αυτές τις ημέρες όντας στην ηλικία του, είναι σημαντικό να τις ξεχωρίσετε με κάποιο τρόπο, όπως και κάθε γιορτή.

Ο κύριος λόγος έχει να κάνει με το ότι ξεχωρίζοντας π.χ. την Τσικνοπέμπτη ή γιορτάζοντας την Αποκριά, μπαίνοντας στο κλίμα της εκάστοτε ημέρας, περνάς περισσότερο χρόνο με το παιδί, ενώ βρίσκεστε σε πιο χαλαρή φάση έρχεσαι πιο κοντά του, έχετε τη δυνατότητα να συνομιλήσετε για διάφορα ζητήματα, κυρίως να διασκεδάσετε αμφότεροι, τροφοδοτώντας το με αναμνήσεις.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι το παιδί βρίσκεται στο επίκεντρο, νοιώθει πιο αγαπητό και αποδεκτό από την οικογένεια και τους φίλους σας και συναναστρέφεται με ανθρώπους, που το πιθανότερο είναι ότι θα τους συναντά και στα επόμενα χρόνια της ζωής του. Παράλληλα αναπτύσσει τις ικανότητες της επικοινωνίας, της κοινωνικοποίησης, του μοιράσματος κ.ο.κ.

Άλλωστε ο ρόλος του γονιού είναι να προσφέρει ότι μπορεί σύμφωνα με τις δυνατότητες του στο παιδί, για να είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο.  Και οι γιορτές λειτουργούν σαν βάλσαμο για την ψυχή για μικρούς και μεγαλύτερους. Αλήθεια τι θα κάνετε αύριο Τσικνοπέμπτη;