Νέα δημοσκόπηση – μαχαιριά για την κυβέρνηση καθώς η διαφορά με τη ΝΔ παραμένει ακόμη χαώδης. Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η ψαλίδα μεγαλώνει περισσότερο παρά τα φιλολαϊκά μέτρα που από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία φέρεται να συγκεντρώνει (επί των εγκύρων) 32,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8% ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Εκτός Βουλής φαίνονται και πάλι Ένωση Κεντρώων (2%), Ποτάμι (1%) και ΑΝΕΛ (1%).

Κοντά στο 3% φαίνεται πως είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που συγκεντρώνει 2,5%. Άλλα κόμματα δήλωσε το 3%, αναποφάσιστο 12%.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 35% και ακολουθεί ο Τσίπρας με 24%. 34% απαντά «κανένας από τους 2».

Στην παράσταση νίκης το 62% απαντά πως θα νικήσει η ΝΔ ενώ το 23% ο ΣΥΡΙΖΑ. 5% απαντά «άλλο» ενώ δεν παίρνει θέση το 10%.

Αρνητική στάση απέναντι στις εξελίξεις

Σε σχέση με το γενικότερο κλίμα στην χώρα, το 63% θεωρεί πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, εννοώ προς τη σωστή μόνο το  29%.

Στην ερώτηση αν χρειάζεται μείωση φόρων το 88% τάσσεται υπέρ, και κατά μόλις το 3%. Γι αυτό καταλληλότερος θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά, 39% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 23%, ενώ το 29% δήλωσε «κανένας απ’ τους 2».

Στο ερώτημα για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι. Το 36% απαντά άμεσα, πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου και το 32% αργότερα μέχρι και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης τον Οκτώβριο. Το 21% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εκλογές του Μαΐου.

το επίπεδο πολιτικού διαλόγου στη χώρα. Το 82% απαντά ότι το πολιτικό κλίμα είναι Σίγουρα/Μάλλον όχι ικανοποιητικό και μόλις το 9% απαντά Σίγουρα/Μάλλον ναι.