Μια εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί και αρωματισμένο με πάπρικα, που έχει θέση και στο κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

4 μέτρια ψαρονέφρια

250 γραμμάρια γραβιέρα

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή

150ml ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη να καθαρίσει τα ψαρονέφρια από ίνες και νεύρα και με το πίσω μέρος μιας κουτάλας τρυπάμε τα φιλέτα προσεκτικά να μην ανοίξουν. Ύστερα τα αλατοπιπερώνουμε καλά και τα πασπαλίζουμε μέσα με την πάπρικα. Κόβουμε το τυρί σε μικρά μπαστουνάκια και γεμίζουμε τα φιλέτα πιέζοντας τα τυριά χωρίς να σπάσουν, κλείνουμε τις άκρες με μια οδοντογλυφίδα, τα λαδώνουμε και ψήνουμε στην σχάρα γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα, προσέχοντας να μην μας στεγνώσουν. Σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση πράσινη, και πατάτες ψημένες στο αλουμινόχαρτο. Αντί για γραβιέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο τυρί θέλετε αρκεί να είναι σκληρό.