Αρτοπαρασκεύασμα που δεν λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας η λαγάνα, έχει άλλη νοστιμιά  όταν είναι φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Η συνταγή που παραθέτουμε είναι για λαγάνα με δύο άλευρα, πασπαλισμένη με σουσάμι, στην οποία αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές, ταχίνι ή ότι άλλο νομίζετε ότι της πάει.

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι άσπρο για όλες τις χρήσεις ή ολικής άλεσης

1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο

40 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

400 ml νερό βρύσης

1 κουταλάκι αλάτι

λίγο χλιαρό νερό

σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά τα δύο άλευρα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο νερό με τη μαγιά να διαλυθεί. Μετά ξεκινάμε το ζύμωμα αφού ρίξουμε σε μια λακκούβα στο αλεύρι το νερό της μαγιάς. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε εξωτερικό χώρο τυλιγμένο με μεμβράνη ή πετσέτα να φουσκώσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη συνέχεια κάνουμε ένα ζύμωμα ακόμη και το ετοιμάζουμε για το φούρνο. Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας ή λίγο λάδι και αλεύρι και απλώνουμε δύο λαγάνες μέσα με τα χέρια ώστε να κάνουν λακκούβες. Αλείφουμε με λίγο χλιαρό νερό τις λαγάνες και πασπαλίζουμε με το  σουσάμι. Μπορείτε πριν να προσθέσετε ελιές, ταχίνι ή ότι άλλο νομίζετε ότι τους πάει και να φτιάξετε λαγάνες με διαφορετικές γεύσεις. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά. Καλά Κούλουμα!