Απαραίτητο έδεσμα σε κάθε νηστίσιμο τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα η ταραμοσαλάτα γίνεται  εύκολα και πεντανόστιμη με λευκό ταραμά και χωριάτικο ψωμί.

Υλικά

1/2 ζυμωτό ψωμί με προζύμι

200 γραμμάρια λευκό ταραμά

2 μικρά ξερά κρεμμύδια

250-300 ml ελαιόλαδο

χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε το ψωμί μας από την κόρα το μουσκεύουμε καλά σε ένα μπολ. Μετά το στύβουμε καλά και το ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το χυμό από το λεμόνι και το κρεμμύδι. Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μία λεπτοκομμένη  κρέμα. Εάν το μείγμα είναι σφιχτό το αραιώνουμε με λίγο νερό. Στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά με αργή ροή μέχρι να πάρουμε μία λεία σφιχτή κρέμα. Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται διορθώνουμε την γεύση με λίγο ακόμα λεμόνι ή περισσότερο ψωμί. Αποθηκεύουμε την ταραμοσαλάτα σε γυάλινο μπολ στο ψυγείο ρίχνοντας λίγο λάδι από πάνω. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ελιές. Καλή σας όρεξη και Χρόνια πολλά!