Στην πεντάδα των πιο αγαπημένων προορισμών παγκοσμίως για το 2019 συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη, σύμφωνα με τα βραβεία Travellers’ Choice του TripAdvisor.

Τα βραβεία Travellers’ Choice της δημοφιλούς ταξιδιωτικής πλατφόρμας απονέμονται βάσει ενός αλγορίθμου που αναλύει τις εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες για ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα, τις οποίες υποβάλλουν οι χρήστες του TripAdvisor σε διάστημα ενός έτους.

Η Κρήτη βρέθηκε φέτος στην τέταρτη θέση, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά τη φήμη της ως «δυνατός» πόλος έλξης τουριστών διαχρονικά. H ιστοσελίδα TripAdvisor αναφέρει: «Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων», ενώ μνεία γίνεται και στους αρχαιολογικούς χώρους και τις ιστορικές τοποθεσίες της Μεγαλονήσου.

Η κορυφαία τριάδα είναι για μία ακόμη φορά «ευρωπαϊκή υπόθεση» με τους «συνήθεις υπόπτους» Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η δεκάδα με τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2019:

1. Λονδίνο

2. Παρίσι

3. Ρώμη

4. Κρήτη

5. Μπαλί

6. Πουκέτ

7. Βαρκελώνη

8. Κωνσταντινούπολη

9. Μαρακές

10. Ντουμπάι