To κουβάρι μιας σοβαρής ποινικής υπόθεσης με μεγάλο εύρος αξιόποινων πράξεων, από συμβόλαια θανάτου μέχρι δολοφονίες κρατουμένων, προσπαθεί να ξετυλίξει ο εφέτης – ειδικός ανακριτής, ο οποίος έχει αναλάβει τη δικογραφία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τις φυλακές του Κορυδαλλού.
Ο δικαστικός λειτουργός αξιολογώντας τα πρώτα ευρήματα της δικογραφίας προχώρησε, με τη σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας εισαγγελέως, στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος δύο δικηγόρων, οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέση με τη δράση της οργάνωσης που αποτελεί και το επίκεντρο των ερευνών της Δικαιοσύνης.
Πρόκειται για έναν 64χρονο δικηγόρο, ο οποίος στο παρελθόν είχε δεχθεί επίθεση έξω από το σπίτι του και μία 40χρονη συνάδελφό του, που συνελήφθησαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και μετά την απολογία τους ανακριτής και εισαγγελέας, αφού ακούσουν και τις θέσεις τους, θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ανατέθηκε σε εφέτη – ειδικό ανακριτή, ο δικηγόρος φέρεται να είχε σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών με αλβανό κρατούμενο, ο οποίος θεωρείται ότι έχει κομβικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ η δεύτερη δικηγόρος εμφανίζεται να τον είχε εκπροσωπήσει σε υπόθεσή του. Οι διάλογοι που καταγράφηκαν σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία αξιολογήθηκαν ως σοβαρές ενδείξεις.
Ενας από αυτούς τους διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», λαμβάνει χώρα μεταξύ του δικηγόρου και του αλβανού κρατουμένου μετά την πρόσφατη δολοφονία άλλου αλβανού κρατουμένου μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Κρατούμενος: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;
Δικηγόρος: Θα κοιτάξω…
Κρατούμενος: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε. Να το παίξουμε λίγο τώρα, για να μην… ξέρεις εσύ.
Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση για την εγκληματική οργάνωση των φυλακών έχει κοινά πρόσωπα τόσο με την υπόθεση για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, όσο και με την επίθεση που είχε δεχθεί ο 64χρονος – κατηγορούμενος σήμερα – δικηγόρος, για την οποία σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.
Ο τελευταίος, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος τον είχε εκπροσωπήσει στην ποινική εκκρεμότητα που είχε για την υπόθεση Εnerga-Hellas Power, αναφέρθηκε διεξοδικά στον ρόλο του 64χρονου δικηγόρου, για τον οποίο μάλιστα έχει αρνηθεί πως ο ίδιος βρισκόταν πίσω από την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Φλώρος, του είχαν ζητηθεί χρήματα για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του. Επίσης, του ζητούσαν τα χρήματα αυτά και για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι υποστήριζαν ότι είχαν λάβει την εντολή για την επίθεση εις βάρος του δικηγόρου από τον Αριστείδη Φλώρο.
Με αφορμή τις συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι «παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές, οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά σιγά ξεπλέκεται».