Ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο, που συνδυάζει θάλασσα και βουνό, και περιλαμβάνει (τι άλλο;) ψάρι και χόρτα, που απολαμβάνουν όσοι το δοκιμάσουν.

Υλικά

½ κιλό ψάρι (τσιπούρα, φιλέτο βακαλάος, πεσκανδρίτσα, πέρκα, παγκάσιους)

1 κιλό διάφορα τσιγαριστά χόρτα (γαλατσίδες, μάραθος, πράσα, ζοχοί, καυκαλήθρες, σέσκουλα, βρούβες, λάπαθα)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

100 ml ελαιόλαδο

2 λεμόνια για τον χυμό τους

1 κουταλιά αλεύρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε το ψάρι, αλατίζουμε και  ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα χόρτα, τα οποία έχουμε καθαρίσει, ξεπλύνει πολύ καλά και κόψει σε μέτριο μέγεθος εκτός από το μάραθο που τον έχουμε ψιλοκόψει. Σε μια κατσαρόλα, όπου έχουμε ρίξει ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το επίσης ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε τα χόρτα και αφήνουμε να τσιγαριστούν αρκετά. Ρίχνουμε αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να ξεροψηθούν σε μέτρια θερμοκρασία. Απλώνουμε το ψάρι πάνω στα χόρτα και προσθέτουμε λίγο νερό, κλείνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για ένα τέταρτο περίπου. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και λίγο νερό, προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πάνω από το φαγητό, ανακινούμε τη κατσαρόλα κυκλικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.