Ελαφρύ, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο, είναι ο ψητός σολομός σε χαρτί με ξύσμα εσπεριδοειδών και συνοδεία μπουκετάκια μπρόκολο, baby πατατούλες, ξερό κρεμμύδι και άλλα λαχανικά.
Yλικά
1 μεγάλο ολόκληρο φιλέτο σολομού ή 4 φέτες
2 λεμόνια για τον χυμό τους
το ξύσμα 1 λεμονιού και 1/2 πορτοκαλιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1/2 ποτηράκι νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και λευκό πιπέρι
άνηθος ψιλοκομμένος, πολύχρωμοι κόκκοι πιπεριού για το γαρνίρισμα
μπουκετάκια μπρόκολο, baby πατατούλες, ξερό κρεμμύδι και άλλα λαχανικά (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Στρώνουμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσουμε το φαγητό. Χτυπάμε το νερό με το λεμόνι, το λάδι, το ξύσμα και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύουμε καλά σε ένα ποτήρι. Βάζουμε το σολομό επάνω στο χαρτί, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και περιχύνουμε με το μείγμα λαδιού-εσπεριδοειδών φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Σκεπάζουμε το φαγητό με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνουμε για 40’-45’. Μπορείτε να βάλετε μαζί να ψηθούν με το σολομό μπουκετάκια μπρόκολο, baby πατατούλες, ξερό κρεμμύδι κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. Σερβίρουμε με τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με το φρέσκο μυρωδικό και διακοσμώντας με πολύχρωμους κόκκους πιπεριού. Συνοδεύουμε με ρύζι, λαχανικά ή πουρέ πατάτας κι ένα Ασύρτικο.