Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αθήνα όπου εκτός από τους κεραυνούς και την ισχυρή βροχόπτωση, εκδηλώθηκε και χαλαζοκαταιγίδα στα βόρεια προάστια της πόλης αλλά και σε κεντρικές περιοχές όπως το Παγκράτι.

Το χαλάζι έρχισε να πέφτει στο κέντρο της πόλης λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και ραγδαίο ρυθμό ώστε κάλυψε δρόμους και πλατείες με αποτέλεσμα η πόλη να μοιάζει χιονισμένη. Στη συνέχεια η ισχυρή βροχόπτωση που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται στα βόρεια του νομού, επεκτάθηκε νοτιότερα μετατρέποντας πολλούς δρόμους σε ποτάμια. Μέσα σε λίγη ώρα παρατηρήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ειδικότερα, ιδιαίτερα αυξημένη εμφανίζεται η κίνηση στην οδό Σταδίου και στους δρόμους γύρω από το κέντρο. Επίσης, μεγάλη κίνηση εμφανίζουν και τα δύο ρεύματα της Πειραιώς, ενώ η βροχή επέτεινε τη συμφόρηση και στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται στη λεωφόρο Κηφισού από το ύψος του Ρέντη έως και την Ιερά οδό και στο ρεύμα καθόδου από το Αιγάλεω έως το Φάληρο.