Μια ξεχωριστή μοναστηριακή συνταγή για τη Μεγάλη Εβδομάδα κι όχι μόνο, για όσους αγαπούν τις αγκινάρες και το ταχίνι.

Υλικά

10 αγκινάρες

5 μέτριες πατάτες

2 καρότα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κρεμμύδι μετρίου μεγέθους

4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

αλάτι και πιπέρι

4 κουταλιές σούπας ταχίνι

1 ½ κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου

χυμό από 3 λεμόνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφήνοντας 2 ή 3 εκατοστά από το κοτσάνι τους. Καθαρίζουμε τις πατάτες στο μέγεθος της προτίμησής μας. Ψιλοκόβουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από την φωτιά, παίρνουμε ένα φλιτζάνι ζουμί από την κατσαρόλα και το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με το ταχίνι, το άνθος αραβοσίτου και τον χυμό από τα λεμόνια. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας και την αποσύρουμε από την φωτιά.