Μια παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού ψυγείου των παιδικών μας χρόνων, που αρέσει σε μικρούς και μεγαλύτερους, ο κορμός εδώ φτιάχνεται με λευκή σοκολάτα και περιλαμβάνει δαμάσκηνα κι αμύγδαλα.
Υλικά
250 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη άχνη
¼ κ.γλ. αλάτι
200 γρ. δαμάσκηνα τεμαχισμένα σε τρία κομμάτια
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα, κοπανισμένα
200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν. Με το μίξερ να δουλεύει, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα κουβερτούρας και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια πάνω απ’ το μπολ και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ενωθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα του κορμού. Κλείνουμε σφιχτά και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει. Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Κόβουμε προσεκτικά σε φέτες και όσο περισσέψει τον φυλάμε στην κατάψυξη μέχρι το επόμενο σερβίρισμα.