Γλυκόξινο κοτόπουλο από τα χεράκια σας, φτιαγμένο στο φούρνο σας, με σπιτική σάλτσα και πατάτες baby, που θα απολαύσει όποιος το δοκιμάσει.

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα

2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο ξίδι με ρόδι

2 κ.σ. κοφτές μέλι

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 σκελίδες σκόρδο

60 γραμμάρια κράνμπερις

2 κ.σ. θυμάρι

πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες

1 κ.σ. κοφτή βούτυρο

1 κ.σ. κοφτή μέλι

1 κουταλιά γλυκού βαλσάμικο ξίδι με ρόδι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ. γλ. άνηθο

1 φρέσκο κρεμμύδι

70 γρ. κράνμπερις

Για το σερβίρισμα

φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε τη μαρινάδα: Βάζουμε στο μπλέντερ το βαλσάμικο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τα σκόρδα, τα κράνμπερις, το θυμάρι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τοποθετούμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε ένα μπολ, απλώνουμε τη μαρινάδα κι αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες. Λίγο πριν μαγειρέψουμε προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Ετοιμάζουμε και τη γαρνιτούρα: Toποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε ακανόνιστα κομμάτια και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι, ώστε να σπάσουν αλλά να μην λιώσουν τελείως. Ρίχνουμε το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι, τα κράνμπερις και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο σε μία πιατέλα, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.