Από τα πιο θρεπτικά λαχανικά το σπανάκι, που διαθέτει βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, δεν είναι τυχαία η αγαπημένη τροφή του Ποπάι, και είναι απαραίτητο για μικρούς και μεγαλύτερους. Η συνταγή μας συνδυάζει το σπανάκι με την αγαπημένη από όλους πίτα από ζύμη, την πίτσα, με τυριά.
Υλικά
300 γραμμάρια έτοιμη ζύμη
200 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
1 φλ. κ. ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα
150 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το φρεσκοπλυμένο σπανάκι αφού το ψιλοκόψουμε. Προσθέτουμε τα επίσης ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατίζουμε τα υλικά και με το χέρι μας τα πιέζουμε μέχρι να μαραθούν. Όταν γίνουν όλα μια μάζα που φαίνεται σαν βρεγμένη τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το σπανάκι να ξεκουραστεί για λίγο. Μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 25-30 εκατοστών, καλά λαδωμένο με ελαιόλαδο, βάζουμε τη ζύμη και την πιέζουμε με το χέρι μας να καλύψει όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε από πάνω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε και τη φέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου ½ ώρα. Ανοίγουμε τον φούρνο, σκορπίζουμε από πάνω το χοντροτριμμένο κασέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5-10 λεπτά, μέχρι το κασέρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή.