Μια ιδιαίτερη συνταγή το χταπόδι μαγειρεμένο με μαυροδάφνη είναι πεντανόστιμο κι ιδανικός μεζές για κρασάκι, μπίρα ή ούζο, που θα μαγέψει με άρωμά του και την πλούσια γεύση του όποιον το δοκιμάσει.
Υλικά
100 ml ελαιόλαδο
250 γραμμάρια κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
10 μεγάλα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο, με χωρισμένα πλοκάμια, κομμένο σε κομμάτια
2 φύλλα δάφνης
μισό λίτρο κρασί μαυροδάφνη
250 ml σάλτσα ντομάτας
150 ml ζωμό κότας
αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το δυόσμο και το χταπόδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη δάφνη και συνεχίζουμε για άλλα 6 λεπτά. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη για να το κάνουμε κρασάτο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε με καπάκι για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και σερβίρουμε.