Μια συνταγή για υγιεινά, πεντανόστιμα κι αφράτα κεφτεδάκια φούρνου. Το μυστικό κρύβεται σε δυο υλικά, τη βρώμη και την ντομάτα. Αν βάλετε αυτά τα δύο υλικά στο μίγμα δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο, παρά να απολαύσετε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια, που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Υλικά

600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή

5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ

1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη

1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να αφρατέψει ο κιμάς μας. Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο ή κι όλο το βράδυ. Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Συνοδεύουμε με σαλάτα και τυράκι της αρεσκείας μας.