Μια εξεταστική περίοδος γεμάτη απρόοπτα, με νέο Μηχανογραφικό, τμήματα απροσδιορίστου χαρακτήρα, φιλολόγους που θα βγαίνουν από τα επιστημονικά πεδία των Θετικών Επιστημών και της Υγείας, πανεπιστημιακές σχολές Οίνου, Αμπέλου και Ποτών αλλά και μόδας (Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ενδυσης στο Κιλκίς), δυο διαφορετικές νοσηλευτικές στο ίδιο ίδρυμα (στο Διεθνές Πανεπιστήμιο) και σειρά άλλων παραδόξων, ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν στη «σκιά» των βουλευτικών εκλογών, που άλλωστε καθόρισαν και τον χρόνο διεξαγωγής τους, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε μια διαδικασία αναμέτρησης εν μέσω διαγωνισμών για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ετσι, οι φετινές Πανελλαδικές είναι προφανώς ένα τελευταίο κρας τεστ λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού σε ιδιαίτερες συνθήκες.

Με δεδομένα τα παραπάνω ωστόσο, «ΤΑ ΝΕΑ» αναζητούν τις παγίδες και τους γρίφους της φετινής διαδικασίας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 7 Ιουνίου για τη μεγαλύτερη κατηγορία των Ημερήσιων Λυκείων και μια ημέρα νωρίτερα, στις 6 του μήνα, για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Παρ’ ότι όμως η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια, η συνολική φετινή περίοδος των πανελλαδικών διαγωνισμών ολοκληρώνεται με τα Ειδικά Μαθήματα στις 2 Ιουλίου.

-Πόσα τμήματα θα έχει το φετινό μηχανογραφικό;

-Γιατί πρώην πολυτεχνικά ΤΕΙ εξακολουθούν να προσφέρουν τετραετείς σπουδές;

-Τι θα ισχύσει με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Οι παγίδες των πανελλαδικών εξετάσεων