Ένα γρήγορο, εύκολο και αρωματικό κυρίως πιάτο με πένες, σολομό, βότκα και κρέμα γάλακτος για το καθημερινό κι όχι μόνο τραπέζι, που θα λατρέψουν άπαντες.

Υλικά

250 γραμμάρια πένες

400 γρ. φιλέτο σολομού

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

40 γρ. βότκα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. κάππαρη

2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

ξύσμα από 2 λάιμ

χυμό από 1 λάιμ

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ. Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι. Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ζυμαρικό θέλετε, αλλά και καπνιστό σολομό.