Μια συνταγή για πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μανιτάρια και πιπεριά, πασπαλισμένα με τυράκι, που θα λατρέψουν και τα παιδιά που δεν αγαπούν και τόσο τα λαχανικά.
Υλικά
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα φλάσκα
5 μανιτάρια
1 πιπεριά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
180 γρ. τυρί τριμμένο για πασπάλισμα (ή χαλούμι)
Εκτέλεση
Αφού ψιλοκόψουμε όλα τα λαχανικά (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0,5 εκ.) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια), τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, γύρω στο 1 κουταλάκι γλυκού κάθε φορά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας μας, μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει. Μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλείψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα τρία τέσσερα λεπτά μέχρι να λιώσει. Μπορείτε να βάλετε και χαλούμι κομμένο σε φέτες ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας. Συνοδέψτε με ότι άλλο νομίζετε ότι ταιριάζει.