Ένα εύκολο, πεντανόστιμο κι υγιεινό πιάτο, που συνδυάζει ωμέγα 3 λιπαρά και βιταμίνες, καθώς έχει κύρια συστατικά το φιλέτο ψαριού από λαβράκι ή λυθρίνι και τα λαχανικά.
Υλικά
4 φιλέτα λαβράκι ή λυθρίνι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε λωρίδες
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κουταλιά γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλολοκομμένο
χυμό 1/2 λεμονιού
αλατοπίπερο
1/8 κ.γλ. φύλλα αποξηραμένο εστραγκόν (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε την πιπεριά, κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι και εστραγκόν. Βράζουμε για 1-2 λεπτά να μαραθούν. Βάζουμε τα φιλέτα μας σε λαδωμένο πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε απάνω και γύρω από τα φιλέτα με κουτάλι τη σάλτσα λαχανικών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.