Οι ομάδες της Α1 μπάσκετ συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι για να συζητήσουν σχετικά με την «επόμενη ημέρα» του πρωταθλήματος και τη νέα σεζόν.
Κι αυτό διότι οι έως τώρα κρούσεις που έχουν κάνει για την εξεύρεση χορηγών και προσφορών για τηλεοπτικά δικαιώματα… προσκρούουν στον Ολυμπιακό!
Η πιθανή απουσία των Πειραιωτών από την Α1 θα σημάνει και διαφοροποίηση των συνθηκών ανταγωνιστικότητας στην κατηγορία.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει τις επιλογές τους, έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και ζητούν αλλαγές για να πάει το άθλημα μπροστά. Οι υπόλοιπες ομάδες έσπευσαν να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Κι αυτό διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες στο σημερινό ΔΣ της λίγκας οι παράγοντες των ομάδων συζήτησαν σχετικά με τις χορηγίες του πρωταθλήματος, αλλά και το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η πιθανή απουσία του Ολυμπιακού από την «κατηγορία των μεγάλων» θα σημάνει και την πτώση των εσόδων στη λίγκα.
«Χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού οι προσφορές θα είναι μικρότερες» διαμήνυσαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ τόσο ο κεντρικός χορηγός, όσο και τα τηλεοπτικά κανάλια με τα οποία ήδη οι παράγοντες έχουν κάνει κάποιες διερευνητικές «κρούσεις».
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήγαν καν στο ΔΣ, παρόλο που είχαν κληθεί. Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν καν να αναμειχθούν σε τέτοιου είδους συζητήσεις, μια και δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν τέτοιες συγκεντρώσεις ενώ εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις με την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ.
Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ βρέθηκαν κι εκπρόσωποι του Ιωνικού Νικαίας και του Ηρακλή, των ομάδων δηλαδή που ανέβηκαν από την Α2, ωστόσο δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Κάτι που προκάλεσε την απορία του Μάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος παράλληλα προειδοποίησε ότι αν ο Ολυμπιακός παραμείνει στην Α1 μέσω κάποια αναδιάρθρωσης ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!
Στον Παναθηναϊκό θέλουν να πιέσουν καταστάσεις και να αναγκάσουν τον Γιώργο Βασιλειάδη να καταθέσει τροπολογία για την αναδιάρθρωση της Α1 μπάσκετ χωρίς τον Ολυμπιακό μέσα, ρίχνοντάς τον στην Α2.
Τέλος συμφωνία υπήρξε στα θέματα βίας, με αυστηροποίηση των κανονισμών, ειδικά αυτών που ρυθμίζουν τις συμπεριφορές των παραγόντων.