Υγιεινό, πεντανόστιμο, οικονομικό κι εύκολο στην παρασκευή σπιτικό παγωτό σοκολάτα, χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής, που θα απολαύσει όλες τις ώρες, όλη η οικογένεια.

Υλικά

1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr

1 κούπα (περίπου 200 gr) σιρόπι σοκολάτας

2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, με τουλάχιστον 30% λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ/μπράντι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζετε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι σημαντικό να το έχετε αφήσει στην κατάψυξη για να αφρατέψει κατάλληλα κατά το χτύπημα με το μίξερ. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί. Βγάζετε το εβαπορέ από το ψυγείο και το ρίχνετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνετε και το σιρόπι μαζί με το κονιάκ και χτυπάτε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα. Ρίχνετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη λεκάνη και χτυπάτε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλετε και να το ανακατέψετε καθώς το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους. Μπορείτε να σερβίρετε με κοματάκια και σιρόπι σοκολάτας και σαντιγί.