Κανένας αποχαιρετισμός στον κόσμο δεν είναι τόσο βαρύς όσο ο αποχαιρετισμός της δύναμης της εξουσίας. Η διαπίστωση ανήκει σε έναν από τους ικανότερους διπλωμάτες όλων των εποχών, τον Ταλεϊράνδο. Αν οι συριζαίοι είχαν διατηρήσει επαφές με τον επίτροπο που διόρισαν στην Κομισιόν, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα την ήξεραν, μιας κι εκείνος δηλώνει συχνά φαν του φημισμένου Γάλλου. Θα τη γνώριζαν και θα είχαν προετοιμαστεί καλύτερα για τη στιγμή που πρέπει να αποχαιρετήσουν τα προνόμια της συμπολίτευσης. Δεν θα έλεγαν αντίο στα κυβερνητικά έδρανα με τρόπο που δίνει στους πολιτικούς τους αντιπάλους την ευχέρεια να μιλούν για «πολιτικό πλιάτσικο» ή για «μια Βουλή που έχει μετατραπεί σε πλυντήριο». Από την άλλη, βέβαια, ίσως και να προετοιμάζονται για τη μεθεπόμενή τους ημέρα ικανοποιώντας διάφορα «αιτήματα».
Η τελευταία εβδομάδα του Κοινοβουλίου είχε απ’ όλα. Μετατάξεις συγγενών και συμβούλων. Φωτογραφικές εξυπηρετήσεις συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Μεθοδεύσεις προκειμένου να διαγραφεί το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ της ΣΕΚΑΠ, το οποίο είχε επιβληθεί για τελωνειακές παραβάσεις. Εσωκομματική γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτικές τροπολογίες που κόπηκαν για χάρη υπουργικών τροπολογιών. Μια ομολογία σαν της Τασίας Χριστοδουλοπούλου περί «αξιοποίησης κάποιων γνωριμιών και διασυνδέσεων» και τη συνεπακόλουθη οικειοθελή αποχώρηση της πρώην υπουργού από τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.
-Σε ποιους και γιατί προκάλεσαν αντιδράσεις οι τροπολογίες για τις μετατάξεις συγγενών και οι φωτογραφικές εξυπηρετήσεις συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων;
-Ποιες ήταν οι προσδοκίες της κυβέρνησης από τις συριζαϊκές κινήσεις στη Βουλή;
–Πώς πλάσαρε η κυβέρνηση την τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ;
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Δευτέρας
Μετέτρεψαν σε πλυντήριο τη Βουλή