Ένα διαφορετικό ορεκτικό, με κρύες γαρίδες, κι αντί για μαγιονέζα, μουστάρδα, ένα υλικό που τους δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση.
Υλικά
7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια μεγάλες ωμές γαρίδες, χωρίς το κέλυφος
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδας τύπου Dijon
2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. κάπαρη
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λεπτές φέτες λεμονιού και κλωναράκια άνηθου για διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον άνηθο και πιπέρι, προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι. Βάζουμε στο μπολ τις γαρίδες, το ζουμί που έχει μείνει στο τηγάνι, τις κάπαρες και τα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και σερβίρουμε.