Μια συνταγή για τα πιο νόστιμα και ζουμερά σπιτικά κεμπάπ, που δοκιμάσατε ποτέ, για τους λάτρεις του κρέατος κι όχι μόνο, φυσικά με τρεις κιμάδες και συνοδεία σάλτσας από ψητή ντομάτα και από γιαούρτι.
Yλικά
Για το πιάτο
16 κεμπάπ
160 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας ψητή
160 γρ. σάλτσα γιαουρτιού
5 γρ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό
Για το κεμπάπ
200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. χοιρινό κιμά
200 γρ. αρνίσιο κιμά
100 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
125 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα, αλεσμένο
4 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
3 γρ. ρίγανη
2 γρ. κύμινο, τριμμένο
20 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
7 γρ. αλάτι
10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για τη σχάρα
Για τη σάλτσα ντομάτας
250 γρ. ντομάτα ψητή
15 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι
10 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. ξίδι βαλσάμικο λευκό
5 γρ. σιρόπι
δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα κεμπάπ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, δηλαδή τους τρεις κιμάδες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί και τα μυρωδικά μας (κόλιανδρο, ρίγανη, κύμινο, τζίντζερ, μαϊαντανό) αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Φτιάχνουμε μπάλες των 50 γρ., τις πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τις περνάμε σε καλαμάκια. Λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε στη σχάρα. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο βαθμό της αρεσκείας μας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνουν ζουμερά. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε και στο φούρνο στους 180 °C. Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας αναμιγνύοντας όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο. Φτιάχνουμε και τη σάλτσα γιαουρτιού και διατηρούμε στο ψυγείο. Μπορείτε να συνοδέψετε με σαλάτα της αρεσκείας σας καθώς και πίτες ψημένες.