Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Τρικκαίων είναι ανοιχτό και το καλοκαίρι. Η προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη από το 2015, φαίνεται πως αποδίδει. Οι επισκέπτες του Πάρκου, μαθητές και μαθήτριες από σχολεία, εντός και εκτός του δήμου, μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα, εκπαιδεύονται στην κυκλοφοριακή αγωγή. Έτσι, μαθαίνουν για τα σήματα, τις προτεραιότητες, την οδική συμπεριφορά, στοιχεία του Κ.Ο.Κ., τις διαβάσεις.

Μάλιστα, η προσπάθεια αφορά και σε εκπαίδευση για τα ποδήλατα και τη χρήση τους εντός πόλης, χωρίς ανάποδες κατευθύνσεις, με τήρηση των σημάτων και των σηματοδοτών και με κανονική ταχύτητα. Πάντως, ήδη από το 2014 ο δήμος Τρικκαίων έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα εκπαίδευσης στην κυκλοφοριακή αγωγή, με σεμινάρια, με συνεργασίες, με εξειδικευμένα projects.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όλο το καλοκαίρι οι οργανωμένες ομάδες ή και μεμονωμένοι επισκέπτες, κυρίως παιδικής και εφηβικής ηλικίας μπορούν να μάθουν, να δουν από κοντά, να εκπαιδευτούν σε συνθήκες κίνησης ως πεζοί, ως οδηγοί, ως ποδηλάτες. Μοναδική προϋπόθεση, η εκ των προτέρων επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Πάρκου στον τηλεφωνικό αριθμό 24310 – 33171 ή στο parko@trikalacity.gr.

Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και το πάρκο λειτουργεί στο τέρμα της οδού Μακεδονίας, στη διασταύρωση με την εθνική οδό Τρικάλων Ιωαννίνων.