Ένα γευστικότατο και χορταστικό πιάτο, όταν θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρα, που αξίζει να το δοκιμάσετε με ή χωρίς την καυτερή πιπεριά, καθώς θα το απολαύσετε.
Υλικά
4-5 αυγά
2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά και 1 καυτερή πιπεριά
200 γραμμάρια σκληρή φέτα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού περάσουμε την ντομάτα από τον χοντρό τρίφτη και ψιλοκόψουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι, βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 3-5 το κρεμμύδι και την πιπεριά στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε εφόσον θέλουμε κι όση καυτερή πιπεριά θέλουμε, ανάλογα την ένταση που επιθυμούμε. Προσθέτουμε και τη ντομάτα και αφήνουμε για περίπου 10′ μέχρι να πιει τα υγρά της. Παράλληλα σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή υπολογίζοντας την αλμύρα της φέτας. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίζουν να πήζουν, σπάμε τη φέτα με τα χέρια μέσα στο τηγάνι και ρίχνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Σβήνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη και συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή φρέσκο ψωμάκι.