Νεκρή βρέθηκε τελικά η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ίτον που την Πέμπτη 4 Ιουλίου είχε εξαφανιστεί στην περιοχή Κολυμπάρι.
Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.
Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.
Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι βρήκαν τη γυναίκα μέσα στη σπηλιά, ενώ η είσοδος ήταν κλεισμένη με μια παλέττα.
Από τις Αρχές, όπως αναφέρει το Star, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας, δεδομένου ότι η σορός βρέθηκε αρκετά μακριά από το Κολυμπάρι όπου διεξαγόταν το συνέδριο στο οποίο συμμετείχε η 60χρονη βιολόγος.
Η σορός της 60χρονης, η οποία ταυτοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, θα μεταφερθεί την Τετάρτη, στο Ρέθυμνο για να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή από ιατροδικαστή.
Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της Αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.
Η Σούζαν Ίτον, ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Τι κρύβει η σπηλιά που βρέθηκε η σορός;
Μυστήριο καλύπτει τον χώρο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας. Αν η ταυτοποίηση πραγματοποιήθηκε, οι αρχές «τηρούν σιγή ιχθύος» ενώ τα πρώτα συμπεράσματα δεν θα ανακοινωθούν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροψίας από τους ιατροδικαστές.
Η σορός της 60χρονης βιολόγου, Σούζαν Ίτον, παραδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης στους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε από άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης αφού προηγουμένως ο χώρος όπου βρέθηκε είχε εξερευνηθεί εξονυχιστικά από το κλιμάκιο του εγκληματολογικού της Αθήνας.
Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι η 60χρονη βρέθηκε σε πλάγια θέση σε κατάσταση αποσύνθεσης, σε απόσταση περίπου 60 μέτρων σε ευθεία γραμμή από την είσοδο της σπηλιάς, ύψους περίπου 1,60 μ. Η πρόσβαση σε αυτήν είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο. Υπάρχει μια τάφρος ύψους περίπου δύο μέτρων, δέντρα και κλαδιά, τα οποία πρέπει να μετακινηθούν με τα χέρια για να αποκαλυφθεί η είσοδος της σπηλιάς.
Τα σενάρια που εξετάζονται είναι πολλά, κυρίως λόγω του δύσβατου σημείου που εντοπίστηκε η άτυχη βιολόγος.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι αστυνομικές πηγές επιμένουν ότι η σορός δεν ήταν καλυμμένη με κάποιο πανί ή σεντόνι, χωρίς ωστόσο αυτό να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο της άτυχης γυναίκας. Η υπόθεση έχει μπει «στο μικροσκόπιο» των αρχών που ερευνούν κάθε πτυχή της υπόθεσης αλλά και την ευρύτερη περιοχή για τυχόν στοιχεία που θα ξεδιαλύνουν το μυστήριο.