Μια συνταγή για πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα, με ζουμερές γαρίδες και κόκκινη σάλτσα, με ένα υλικό που μπορεί να σας ξενίσει στο πρώτο άκουσμα, ωστόσο της πάει πολύ, τα πράσα, που δένουν αρμονικά με φέτα, που θα απολαύσουν μικροί και μεγαλύτεροι, στο καθημερινό κι όχι μόνο τραπέζι.

Υλικά

12 μεγάλου μεγέθους γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη

280 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους

600 γρ. πράσα κομμένα διαγώνια σε πάχος 1 εκατοστό

500 γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή κονκασέ

220 ml λευκό κρασί

150 ml ζωμός καραβίδας ή λαχανικών

100 ml ελαιόλαδο

400 γρ.ταλιατέλες

1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

30 γρ. βούτυρο

4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα, λίγο βούτυρο, τα πράσα και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 1’ περίπου. Προσθέτουμε τις γαρίδες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι (εάν βάλετε την καυτερή πιπερίτσα αποφύγετε το πιπέρι), σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις 2 πλευρές τους, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσει για 1’, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτουμε τον ζωμό καραβίδας ή λαχανικών. Κατόπιν ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα και αφήνουμε να βράσουν για 3’ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αλατίζουμε ελαφρά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε στα πιάτα και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.