Μια συνταγή για πολύ νόστιμη και δροσερή μελιτζανοσαλάτα με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, σκορδάκι, πιπεριά και καρύδια, που έχει θέση σε κάθε τραπέζι και θα απολαύσουν όσοι τη δοκιμάοσυν.
Υλικά
3 μεγάλες λεύκες μελιτζάνες ή φλάσκες
1 σκελίδα σκόρδο
100ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι
1 πιπεριά (κόκκινη, κίτρινη)
50 γραμμάρια καρύδια, θρυμματισμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ στο φούρνου, αφού τις χαράξουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ενώ είναι ζεστές τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτό να φύγει η υγρασία. Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και προσθέτουμε το σκόρδο, που το έχουμε ψιλοκόψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρεδάκια και το καρύδι θρυμματισμένο. Μπορούμε να προσθέσουμε και φέτα, που της ταιριάζει ιδανικά, και αφού αφήσουμε στο ψυγείο για να δροσιστεί, σερβίρουμε. Έτσι ή αλλιώς η μελιτζανοσαλάτα μας, που είναι ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό, διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον μια εβδομάδα.