Τέλος ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη και γενικότερα για την πρακτική του πολακισμού σηματοδοτεί η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία με πλειοψηφία 8 – 2 εισηγείται στην Ολομέλεια (θα συνέλθει για το θέμα στις 31 Ιουλίου) την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τις δύο υποθέσεις που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από τον περασμένο Μάρτιο: την αυτεπάγγελτη δίωξη που είχε ασκηθεί εναντίον του για ενδεχόμενη παράνομη καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τη δίωξη έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Παρά το ήπιο κλίμα που επικράτησε στις προγραμματικές δηλώσεις, στη ΝΔ δεν ξεχνούν τον πολακισμό με τον οποίο ταυτίστηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Και ναι μεν η διακηρυγμένη πρόθεση της ΝΔ είναι να γυρίσει σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και ακραίες οξύτητες, ωστόσο θεωρούν ότι οι πρακτικές Πολάκη δεν πρέπει να περάσουν στη λήθη.
Παρά τις συνθήκες πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που πυροδοτεί το θέμα, η επιλογή της ΝΔ να προχωρήσει τόσο γρήγορα – στην πρώτη κοινοβουλευτική διαδικασία μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης – σε μια κίνηση ένδειξης πυγμής υποδηλώνει τη βούλησή της να επενδύσει πολιτικά στο θέμα. Στο Μαξίμου, άλλωστε, θεωρούν ότι η τοξικότητα Πολάκη θα συνεχίσει να προκαλεί πολιτικά εγκαύματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, η χθεσινή κίνηση στοχεύει και σε αυτό – όπως άλλωστε και η προειλημμένη απόφαση να διαβιβαστούν προσεχώς στη Δικαιοσύνη και οι δικογραφίες που αναφέρονται στον Πάνο Καμμένο.
- Τι υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης
- Ποια κόμματα τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του;
- Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί;
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων της Πέμπτης
Τέλος ασυλίας στις πρακτικές του πολακισμού