Μια πολύχρωμη, πεντανόστιμη και χορταστική σαλάτα, που συνδυάζει τα όσπρια,  δηλαδή τις φακές, με ένα από τα αγαπημένα λαχανικά της εποχής, τις πιπεριές, και το εθνικό μας τυρί, την φέτα, παρασκευάζεται γρήγορα, και θα λατρέψουν και τα παιδιά σας.

Υλικά

1 κιλό φακές

3-4 πολύχρωμες πιπεριές

250 γραμμάρια φέτα

ελαιόλαδο

κρέμα βαλσάμικο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές για 2 λεπτά και σουρώνουμε. Τις ξαναβάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουνμέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τις σουρώνουμε εκ νέου και τις κρυώνουμε καλά με τρεχούμενο νερό βρύσης. Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια και θρυμματίζουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε τις φακές με τη φέτα, τις πιπεριές, ελαιόλαδο, κρέμα βαλσάμικο και αλατοπίπερο και σερβίρουμε. Μπορείτε να φτιάξετε και δικές σας παραλλαγές της σαλάτας μας, για παράδειγμα αντικαθιστώντας τις πιπεριές με σπανάκι ή προσθέτοντας και ντοματίνια.