Η Porsche Macan ανανεώνεται αισθητικά και προσφέρεται με νέο κινητήρα. Το γερμανικό μοντέλο της σπορ φίρμας, έχει φρεσκαρισμένη εμφάνιση, που εστιάζεται στο εμπρός τμήμα, τις τετραπλές πίσω εξατμίσεις, τον διαχύτη και την πίσω αεροτομή. Επίσης, εφοδιάζεται  με  ζάντες 20 ιντσών, σπορ καθρέπτες και ενεργά LED εμπρόσθια φώτα.

Στο εσωτερικό, εκτός από τον πλούσιο εξοπλισμό σε συστήματα τεχνολογία και συνδεσιμότητα, οι υπεύθυνοι εξέλιξης του μοντέλου τοποθέτησαν εμπρόσθια καθίσματα (ηλεκτρικά, με 18 διαφορετικούς τρόπους ρύθμισης), ηχοσύστημα της Bose με 14 ηχεία, ενώ ο οδηγός ενημερώνεται από ένα νέο σύστημα πολυμέσων της Porsche με τη μεγαλύτερη οθόνη των 10.9 ιντσών.

Το πιο σημαντικό, ότι το νέο μοντέλο φέρει έναν νέο κινητήρα 2,9 λίτρων Twin-Turbo V6  – ο οποίος εφοδιάζεται και τα άλλα δύο μοντέλα Porsche Cayenne και Panamera  – και στη συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει 440 ίππους στις 6.600 στροφές, με τη μέγιστη ροπή του να αγγίζει τα 550 Nm από τις 1.800 σ.α.λ. Το νέο μοντέλο είναι στάνταρ τετρακίνητο και το νέο μοτέρ συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PDK . Επίσης, η νέα Macan Turbo μπορεί να εφοδιαστεί με ενεργή αερανάρτηση.

Στον τομέα των επιδόσεων, το σπορ SUV μπορεί να πιάνει τα 0-100χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 χλμ./ώρα με το πακέτο Sport Chrono.