Για την καριέρα στο θέατρο και την ενασχόλησή του με την πολιτική μίλησε στην εκπομπή «One Talk» ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής, Νίκος Ορφανός.
Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στο πως ενεπλάκη με την υποκριτική αλλά και στις τρέχουσες επαγγελματικές του υποχρεώσεις. «Θέλει γερό στομάχι και πάθος η τέχνη για να την αντέξεις.
Φέτος συμπλήρωσα 30 χρόνια από όταν έπαιξα για πρώτη φορά στο θέατρο» είπε και μίλησε για το πώς ξεκίνησε στο χώρο.
«Είχα περάσει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Δεν πέρασα καλά, βίωσα μοναξιά τότε. Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει μια συνέντευξη του Γιάννη Διακογιάννη που έλεγε ότι είναι πολύ ευτυχισμένος που έκανε το χόμπι του επάγγελμα. Και σκέφθηκα ότι αυτό πρέπει να κάνω κι εγώ. Βρήκα μια αγγελία. Πήγα, έδωσα εξετάσεις και πέρασα. Μάλιστα με υποτροφία. Εντέλει έβγαλα και τη Φιλοσοφική Σχολή, και τώρα κάνω μεταπτυχιακό» σημείωσε και μίλησε για όσα ασχολείται αυτό το διάστημα. «Ετοιμάζομαι για δύο θεατρικές παραστάσεις.
Μία αστυνομική, τον «Απρόσκλητο επισκέπτη», της Αγκάθα Κρίστι και μία παιδική, τον «Ουρανένιο» στο θέατρο Ζήνα. Τα παιδιά δεν δέχονται εύκολα την θεατρική σύμβαση. Θέλουν την απόλυτη αλήθεια» συμπλήρωσε.
Η πολιτική διαδρομή
Ταυτόχρονα κλήθηκε να σχολιάσει τα θεατρικά κλισέ όπως «είναι δύσκολο το κοινό της επαρχίας» αλλά και το «περνάμε καλά οι ηθοποιοί στα καμαρίνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω». «Είναι καλοδιάθετοι κατά κανόνα οι θεατές στην επαρχία. Τους λείπει το θέατρο. Όσον αφορά αυτό με τα καμαρίνια, κάποιος είχε πει το ευφυολόγημα και μετά το πήραν όλοι».
Ακόμα, μίλησε για την πολιτική του διαδρομή σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αλλά και για την εκλογική του περιφέρεια, την Β΄ Πειραιώς.
«Όταν με είχε φωνάξει ο Σταύρος να συμμετάσχω στο Ποτάμι του είπα ότι εγώ δεν έχω δουλειά με αυτά. Είδα όμως πολλά αξιόλογα πρόσωπα και μπήκα. Βγήκα βουλευτής β’ Πειραιά. Είναι οι γειτονιές που μεγάλωσα. Βέβαια δεν ήξερα τι πάει να πει να είσαι βουλευτής στην καθημερινότητα του» σχολίασε και αναφέρθηκε στο τρίτο μνημόνιο που και ο ίδιος ως βουλευτής είχε ψηφίσει.
«Δεν ήθελα να ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο»
«Δεν ήθελα να το ψηφίσω, αλλά δεν είχα τη δύναμη να διαφοροποιηθώ στο κόμμα. Εγώ και ο Ψαριανός είχαμε φέρει μεγάλες αντιδράσεις. Έλεγα ότι το μνημόνιο χτυπάει κυρίως τη μεσαία τάξη που υποτίθεται ότι εμείς υποστηρίζαμε. Πάντως, το διάβασα το μνημόνιο. Και τις 365 σελίδες του».
Για το ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε πως «η Φώφη Γεννηματά μου είχε ζητήσει να βοηθήσω. Δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο τότε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά είπα να βάλω πλάτη να βοηθήσω. Είχε κάποιες προτάσεις για τον πολιτισμό το κόμμα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα». Για το αν θα πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «δεν θα με χάλαγε ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Γιατί και η ΝΔ γίνεται μια νέα ΝΔ, εκσυγχρονίζεται, γίνεται φιλελεύθερη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δεν θα με χάλαγε να κάναμε το ίδιο».
Για τη Χρυσή Αυγή
Για την πολιτική και στελεχιακή εξαφάνιση της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε πως «έχει εξαφανιστεί με έναν τρόπο που δεν μπορώ να εξηγήσω. Ειδικά στο Πέραμα που ήταν πολλοί, δεν υπήρχε φέτος τίποτα. Σε όσες γύρες έκανα. Ούτε στα σχολεία είχε εκλογικούς αντιπροσώπους. Σαν να αποφάσισε η ίδια οργάνωση να κατεβάσει ρολά. Στις ευρωεκλογές έβγαλε δύο βουλευτές. Που πήγαν όλοι αυτοί;» διερωτήθηκε ο ηθοποιός. Τέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα της Β’ Πειραιώς.
«Είναι θέμα κοινωνικού αποκλεισμού. Έχουν φάει μεγάλη αποβιομηχάνιση με τη κρίση, έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, έλλειμμα σε μεγάλα έργα, δεν υπάρχουν λεωφόροι, συζητείται ακόμα μια ζεύξη με τη Σαλαμίνα. Δεν υπάρχει πράσινο στη Β’ Πειραιώς. Είναι πολλά τα προβλήματα» κατέληξε.
Πηγή: onetv.gr