Εύκολα αλμυρά muffins
Μια εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή συνταγή για υγιεινά και πεντανόστιμα αλμυρά muffins, που τρώγονται στο πρωινό, σε παιδικό πάρτι, αλλά και σαν σχολικό κολατσιό.
Υλικά
2 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
100 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές της σούπας λάδι
75 γραμμάρια τυρί τριμμένο φέτα (ή ρεγκάτο, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλογραβιέρα)
100 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γιαούρτι Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το τυρί και το ζαμπόν. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια, ή τη φόρμα για muffins και τις γεμίζουμε με το μείγμα Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε ή πακετάρουμε.