Οι «εκατομμυριούχοι», οι οφειλέτες, οι «βασιλιάδες» του real estate και οι μη έχοντες…
Σε αυτές τις κατηγορίες χωρίστηκαν κατά κύριο λόγο οι βουλευτές μετά την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες τους.
Και μπορεί περισσότερο να συζητήθηκαν όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, λίρες, δεκάδες ακίνητα και αυτοκίνητα, υψηλά εισοδήματα, ομόλογα και μετοχές, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που οι δηλώσεις τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… «φτωχές».
Ας δούμε αναλυτικές μερικές από τις πιο φτωχές δηλώσεις της προηγούμενης Βουλής, είναι:
Παναγιώτα Δριτσέλη
Η πρώην βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Δριτσέλη εμφάνιζε εισόδημα 73.500 ευρώ, καταθέσεις 2.650 ευρώ και κανένα ακίνητο.
Δημήτρης Βίτσας
Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, δήλωσε εισόδημα 51.060 ευρώ, οι καταθέσεις του φτάνουν τις 6.678 ευρώ, ενώ δεν έχει κανένα ακίνητο στην κατοχή του.
Αλέκα Παπαρήγα
Η πρώην γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε το 2018 εισόδημα, 88.086 ευρώ.
Να σημειωθεί εδώ πως η Αλέκα Παπαρήγα εμφανίζει ως εισόδημα την βουλευτική αποζημίωση ύψους 72.212 ευρώ, η οποία όμως όπως αναφέρεται και στο Πόθεν Έσχες, κατατίθεται εξ ολοκλήρου στο ταμείο του κόμματος, από το οποίο έπειτα μισθοδοτείται με ποσό μικρότερο από το 1/4 του βουλευτικού.
Οι καταθέσεις της είναι 9.500 ευρώ, δεν έχει κανένα ακίνητο στο όνομά της. Αντίθετα οφείλει 15.000 ευρώ σε δάνεια.
Ελένη Γερασιμίδου
Η πρώην βουλευτής ΚΚΕ εμφάνισε εισόδημα 29.000 ευρώ. Καταθέσεις 3.687 ευρώ και εννέα ακίνητα εκ των οποίων οκτώ καλλιέργειες και 1 μονοκατοικία στην Παλλήνη.
Η δημοφιλής ηθοποιός, εμφανίζει μάλιστα και οφειλή σε δάνειο 1.530 ευρώ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σύμφωνα με τα πόθεν έσχες της η πρώην Πρόεδρος του Σώματος και δικηγόρος δήλωσε για το 2016 μόλις 0,19 ευρώ εισόδημα από κάθε πηγή.
Την επόμενη χρονιά η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε εισόδημα 0,10 ευρώ από μερίσματα και τόκους και 2.815 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Να σημειωθεί ότι το 2015 όταν δηλαδή διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής, τα εισοδήματά της ανήλθαν στα 89.000 ευρώ.
Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο λιγότερο ευκατάστατος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, είναι και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εμφανίζει ως εισόδημα την βουλευτική αποζημίωση ύψους 72.212 ευρώ, η οποία όμως όπως αναφέρεται και στο Πόθεν Έσχες, κατατίθεται εξ ολοκλήρου στο ταμείο του κόμματος, από το οποίο έπειτα μισθοδοτείται με ποσό μικρότερο από το 1/4 του βουλευτικού.
Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ενημέρωση του ΚΚΕ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αμείβεται με τα ίδια χρήματα που παίρνουν και όλα τα υπόλοιπα στελέχη του ΚΚΕ, δηλαδή 800 ευρώ μηνιαίως.
Οι καταθέσεις του ίδιου του Δημήτρη Κουτσούμπα φτάνουν τις 8.482 ευρώ και εκείνες της συζύγου του, τα 9.923 ευρώ.
Τέλος έχει στην κατοχή του 1 ακίνητο στη Λαμία, ενώ η σύζυγός του 2 στη Λιβαδειά.