Μια παραλλαγή της συνταγής για την αγαπημένη μπουγάτσα, που φτιάχνεται εύκολα και δεν έχει αβγά, με έτοιμο φύλλο κρούστας, σιμιγδάλι και αφράτη κρέμα, και θα την απολαύσουν άπαντες, στο πρωινό κι όχι μόνο.
Υλικά
Για την κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
130 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
170 γρ. ζάχαρη
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για τη βάση και το σερβίρισμα
10 φύλλα κρούστας
140 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα, βάζοντας σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα, αφήνουμε να σιγοβράσει η κρέμα, για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να πήξει. Τότε, την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο και αφού ανακατέψουμε να ενσωματωθούν, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με πινέλο και στρώνουμε 5 φύλλα εναλλάξ βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα. Εάν περισσεύουν πολύ, κόβουμε τα φύλλα όπου χρειάζεται. Τα διπλώνουμε στις άκρες σχηματίζοντας το «γείσο» της και το βουτυρώνουμε και αυτό. Ψήνουμε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου, την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντάς την με ζάχαρη άχνη και κανέλα.