Brownies με τυρί κρέμα, που θυμίζουν γευστικά τσιζκέικ σοκολάτα και brownies μαζί. Κόψτε τα μόλις κρυώσουν σε μπουκίτσες ή παστάκια και δεν θα μείνει ψίχουλο στη φόρμα, καθώς τρώγονται όλες τις ώρες, συνοδεύουν τέλεια τον απογευματινό καφέ, και θα τα λατρέψουν μικρά και… μεγαλύτερα παιδιά.
Υλικά
5 αυγά
4 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
1 φλιτζάνι αλεύρι
250 γραμμάρια βουτυρο
2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. κακάο άγλυκο
300 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Για τα brownies με τυρί κρέμα και κακάο, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το βούτυρο να είναι λιωμένο και χλιαρό. Το αλεύρι και το κακάο πρέπει να είναι κοσκινισμένα. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα 4 αβγά και τις 3 βανίλιες. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός να αφρατέψουν, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το κονιάκ. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τέλος τα 3/4 από το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι βουτυρωμένο, κατά προτίμηση 24×24 εκατ. Σε ένα καθαρό μπολ, ρίχνουμε το τελευταίο αβγό, τη βανίλια το υπόλοιπο κακάο και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε σε μία στρώση το μείγμα τυριού πάνω από το brownies. Mε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι το απλώνουμε παντού κάνοντας βαθιές ραβδώσεις ώστε να μπλέξουμε το πάνω μείγμα τυριού με το κάτω μείγμα του brownies. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το γλυκό μας το αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα, να σταθεί. Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς ή σαν μικρό παστάκι, πασπαλίζουμε κακάο και σερβίρουμε.
Για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα τα brownies στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Όταν τα φτιάχνουμε καλό είναι να μην ανακατεύουμε πολύ ώρα το μείγμα από τότε, που θα μπει το αλεύρι για να βγουν αφράτα και ζουμερά κι όχι σφιχτά και μαστιχωτά. Προσοχή στο ψήσιμο για να μην στεγνώσουν και ξεραθούν.