Στην εκπομπή Οδηγός Καλής Ζωής, με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, βρέθηκε το Σάββατο (5/10) καλεσμένος ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος, όπου μεταξύ άλλων μίλησε με συγκίνηση για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στο πλευρό της μητέρας του, της αείμνηστης ηθοποιού Τζένης Καρέζη, όταν χτυπήθηκε από τον καρκίνο.

«Όταν είναι ένας άρρωστος που υποφέρει μέσα σε ένα σπίτι, τρελαίνονται όλοι. Τρελαίνεται όλη η οικογένεια, δεν είναι μόνο αυτός που πονάει. Αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται, πρέπει ο άνθρωπος να έχει μια ποιότητα ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Καζάκος αναφερόμενος στο πώς επηρεάστηκε η οικογένεια αφού η Τζένη Καρέζη αρρώστησε.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος εξομολογήθηκε στη συνέχεια για την Τζένη Καρέζη:

«Δεν το είχαμε φανταστεί ποτέ, ούτε θέλαμε να φύγει. Νομίζω ότι έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών. Έφυγε ήρεμα και ήσυχα με ένα μικρό χαμογελάκι στα χείλη. Το να μπορείς να βοηθήσεις τον άνθρωπό σου, σου δίνει κι εσένα μετά δύναμη».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Τζένη Καρέζη: 27 χρόνια χωρίς την ηθοποιό

Υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές Ελληνίδες ηθοποιούς μιας ολόκληρης γενιάς και της λεγόμενης «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου. Με την χαρακτηριστική φωνή και το καθηλωτικό βλέμμα της πρωταγωνίστησε επί δύο δεκαετίες σε δεκάδες σημαντικές ταινίες, στο πλευρό των σπουδαιότερων συναδέλφων της.

Η Ευγενία Καρπούζη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1934. Έζησε τα παιδικά της χρόνια σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας τις μεταθέσεις των γονιών της που ήταν εκπαιδευτικοί. Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Καρπούζης, ήταν μαθηματικός και η μητέρα της, Θεώνη, δασκάλα. Στη Θεσσαλονίκη μπήκε εσωτερική στο Γαλλικό Σχολείο Καλογριών και αργότερα συνέχισε στο αντίστοιχο Σεν Ζοζέφ στην Αθήνα.

Πέρα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στην επαγγελματική της ζωή μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο, η Τζένη Καρέζη έζησε ευτυχισμένες στιγμές και στην προσωπική της ζωή. Παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη με τον δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου το 1962 και τη δεύτερη, με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο το 1968, με τον οποίο έμεινε παντρεμένη έως το τέλος της ζωής της.

View this post on Instagram

Όταν γέννησα έλαβα γράμματα από γυναίκες,μητέρες και μη,λουλούδια και κοσμήματα από ανθρώπους που δεν γνώριζα καν. Αυτές οι εκδηλώσεις ήταν οι πιο συγκινητικές απ’ όσες έχω ζήσει και θα ζήσω ίσως στην καριέρα μου. Το δώρο της Αλίκης ήταν ένας βυζαντινός σταυρός και της Ζωής Λάσκαρη μια ωραία εικονίτσα.Σαν σήμερα 25 Απριλίου του 1969 η Τζένη γέννησε τον μονάκριβο της Κωνσταντίνο.Όσοι την γνώρισαν μιλούν μετά από αυτό για την απόλυτη ολοκλήρωση της.Χρόνια πολλά και καλά @konstantinos.kazakos . #τζενηκαρεζη#tzenikarezi ♥️ (Φωτογραφία από το λογαριασμό στο facebook Τζένη Καρέζη-Tzeni Karezi)

A post shared by Τζένη Καρέζη/Tzeni Karezi (@tzeni_karezi_fanpage) on

View this post on Instagram

-Και το παιδί; -Το παιδί!Θεωρώ το μεγαλύτερο σφάλμα της ζωής μου,που δεν έκανα δεύτερο παιδί.Με τη δουλειά,με όλα αυτά,με την ιδέα ότι είχαμε ήδη ένα παιδί.Εαν μπορούσα να ξαναρχίσω τώρα θα έκανα τρία παιδιά.Και όσο βλέπω τον Κωνσταντίνο να μεγαλώνει και να γίνεται το ωραίο πλάσμα που γίνεται,τόσο πιο έντονη νιώθω αυτή την επιθυμία,λέω,γιατί όχι ένα παιδάκι ακόμα! #τζενηκαρεζη#tzenikarezi (πληροφορία από τη διαχειρίστρια του αγαπημένου μου λογαριασμού στο Facebook Τζένη Καρέζη-Tzeni Karezi) ?‍?

A post shared by Τζένη Καρέζη/Tzeni Karezi (@tzeni_karezi_fanpage) on

View this post on Instagram

Το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του μικρού Κωνσταντίνου,γίνεται πρωτοσέλιδο σε όλα τα έντυπα της εποχής.Λουλούδια,γράμματα,τηλεγραφήματα και δώρα απ’όλη την Ελλάδα έρχονται για να συγχαρούν τους δυο ευτυχισμένους γονείς.Και η Τζένη συγκινείται!Αισθάνεται για πρώτη φορά πως μοιράζεται την ευτυχία της με τόσο πολλούς ανθρώπους.Και τους ευχαριστεί όλους,μέσα από αποκλειστικές φωτογραφήσεις (αγκαλιά με τον νεογέννητο γιο της) και με πολύ τρυφερές δηλώσεις: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου έστειλαν τόσο συγκινητικά την αγάπη τους και μοιράζονται μαζί μου την απέραντη χαρά μου για την απόκτηση του γιου μου.Τα δυο τελευταία χρόνια ζω την πιο γεμάτη περίοδο της ζωής μου.Γνώρισα τον Κώστα,παντρευτήκαμε και τώρα αποκτήσαμε το γιο μας.Θέλω να είστε σίγουροι πως αυτή η ολοκλήρωση θ’ανοίξει και επαγγελματικά καινούργιους ορίζοντες στην καλλιτεχνική διαδρομή».Χρόνια πολλά και καλά @konstantinos.kazakos ❤? #τζενηκαρεζη#tzenikarezi

A post shared by Τζένη Καρέζη/Tzeni Karezi (@tzeni_karezi_fanpage) on

Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, που ακολούθησε τα βήματα των γονιών του, στην υποκριτική.

Η Τζένη Καρέζη άφησε την τελευταία της πνοή στις 27 Ιουλίου του 1992, νικημένη από την επάρατο νόσο. Στη μνήμη της ιδρύθηκε, την ίδια χρονιά, το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», με σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές νόσους και τη με κάθε μέσο ανακούφισή τους από τον πόνο.

View this post on Instagram

Το μυθικό κορίτσι του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.Η κυρία του θεάτρου.Δυο μάτια θάλασσα.Το σύμβολο της μόδας και της φινέτσας.Η Τζένη Καρέζη μια ηθοποιός που είχε προσφέρει τόσα στο χώρο της.Μια γυναίκα που αγαπήθηκε και αγάπησε έντονα.Οπως και η ίδια έλεγε φοβόταν το θάνατο και δεν ήταν συμφιλιωμένη με την ιδέα του.Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ασθένειας της στάθηκε πραγματικά γενναία.«Ήταν γατζωμένη με νύχια και με δόντια  στη ζωή και στη δημιουργία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Καζάκος για εκείνη.Στις 26 Ιουλίου 1992, μετά από τετραετή μάχη με τον καρκίνο η Τζένη Καρέζη περνά στο πάνθεον των αθανάτων. #τζενηκαρεζη#tzenikarezi ?

A post shared by Τζένη Καρέζη/Tzeni Karezi (@tzeni_karezi_fanpage) on