Στην εκπομπή Οδηγός Καλής Ζωής, με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, βρέθηκε το Σάββατο (5/10) καλεσμένος ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος, όπου μεταξύ άλλων μίλησε με συγκίνηση για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στο πλευρό της μητέρας του, της αείμνηστης ηθοποιού Τζένης Καρέζη, όταν χτυπήθηκε από τον καρκίνο.

«Όταν είναι ένας άρρωστος που υποφέρει μέσα σε ένα σπίτι, τρελαίνονται όλοι. Τρελαίνεται όλη η οικογένεια, δεν είναι μόνο αυτός που πονάει. Αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται, πρέπει ο άνθρωπος να έχει μια ποιότητα ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Καζάκος αναφερόμενος στο πώς επηρεάστηκε η οικογένεια αφού η Τζένη Καρέζη αρρώστησε.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος εξομολογήθηκε στη συνέχεια για την Τζένη Καρέζη:

«Δεν το είχαμε φανταστεί ποτέ, ούτε θέλαμε να φύγει. Νομίζω ότι έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών. Έφυγε ήρεμα και ήσυχα με ένα μικρό χαμογελάκι στα χείλη. Το να μπορείς να βοηθήσεις τον άνθρωπό σου, σου δίνει κι εσένα μετά δύναμη».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Τζένη Καρέζη: 27 χρόνια χωρίς την ηθοποιό

Υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές Ελληνίδες ηθοποιούς μιας ολόκληρης γενιάς και της λεγόμενης «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου. Με την χαρακτηριστική φωνή και το καθηλωτικό βλέμμα της πρωταγωνίστησε επί δύο δεκαετίες σε δεκάδες σημαντικές ταινίες, στο πλευρό των σπουδαιότερων συναδέλφων της.

Η Ευγενία Καρπούζη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1934. Έζησε τα παιδικά της χρόνια σε διάφορες πόλεις, ακολουθώντας τις μεταθέσεις των γονιών της που ήταν εκπαιδευτικοί. Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Καρπούζης, ήταν μαθηματικός και η μητέρα της, Θεώνη, δασκάλα. Στη Θεσσαλονίκη μπήκε εσωτερική στο Γαλλικό Σχολείο Καλογριών και αργότερα συνέχισε στο αντίστοιχο Σεν Ζοζέφ στην Αθήνα.

Πέρα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στην επαγγελματική της ζωή μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο, η Τζένη Καρέζη έζησε ευτυχισμένες στιγμές και στην προσωπική της ζωή. Παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη με τον δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου το 1962 και τη δεύτερη, με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο το 1968, με τον οποίο έμεινε παντρεμένη έως το τέλος της ζωής της.

Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, που ακολούθησε τα βήματα των γονιών του, στην υποκριτική.

Η Τζένη Καρέζη άφησε την τελευταία της πνοή στις 27 Ιουλίου του 1992, νικημένη από την επάρατο νόσο. Στη μνήμη της ιδρύθηκε, την ίδια χρονιά, το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», με σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές νόσους και τη με κάθε μέσο ανακούφισή τους από τον πόνο.