Για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται ένα κρέας είναι απαραίτητο. Η συνταγή είναι για κατσικάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα, το οποίο έχει μαριναριστεί σε κρασί, μουστάρδα, μυρωδικά και έχει ψηθεί με τυριά και λαχανικά, και θυμίζει λουκούμι όταν το τρως καθώς κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα… Ένα πεντανόστιμο πιάτο, που θα ξετρελάνει άπαντες.
Υλικά
1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 μεγάλες πατάτες
3 χρωματιστές πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
2 κ. σ. μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλ. κρασί λευκό ξερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λαδόκολλες και σπάγκο
Εκτέλεση
Για το κατσικάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα, κόβουμε σε μερίδες μικρές το ξεκοκαλισμένο κρέας. Βάζουμε το κρέας σε μεγάλη μπασίνα και προσθέτουμε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ μεγάλα. Ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε καρέ, τα σκόρδα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την μπασίνα και τη φυλάμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί. Απλώνουμε δύο μεγάλες λαδόκολλες και αδειάζουμε όλο το μείγμα. Κλείνουμε σε μεγάλο πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο. Βάζουμε μέσα σε ταψί, χωρίς να προσθέσουμε στο νερό ή άλλο υλικό. Ψήνουμε για 1 και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Και σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας και κρασιού της αρεσκείας μας.