H KosmocarVolkswagen ήταν Μέγας Χορηγός του 8ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία συγκεντρώνοντας περισσότερους από 20.000 δρομείς, ηλικίας 12 έως 87 ετών. O συγκεκριμένος ημιμαραθώνιος έχει ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, που απολαμβάνουν είτε το τρέξιμο, είτε το δυναμικό βάδισμα, σε   δύο από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, με μεγάλο κομμάτι της διαδρομής να διεξάγεται με θέα στο νυχτερινό Θερμαϊκό.

Η Kosmocar-Volkswagen υποστήριξε το σημαντικότερο φθινοπωρινό αθλητικό γεγονός της συμπρωτεύουσας διαθέτοντας στους διοργανωτές μοντέλα της Volkswagen. Σε ρόλο οχήματος χρονομέτρησης και προπομπού του αγώνα χρησιμοποιήθηκε ένα ηλεκτρικό eGolf, με αυτονομία που φτάνει τα 300 χιλιόμετρα και εκπομπή μηδενικών ρύπων.

Επίσης, στο περίπτερο της Kosmocar-Volkswagen, οι αθλητές που τερμάτιζαν ή και φίλοι της μάρκας περιεργάζονταν από κοντά τα δύο μικρότερα compact SUV της Volkswagen, το TCross και το TRoc. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ειδικά σχεδιασμένα happenings, διεκδικώντας πλούσια δώρα, ανάμεσά τους και ένα τριήμερο με ένα SUV της Volkswagen, που θα τους έδινε την ευκαιρία να απολαύσουν στη δική τους καθημερινότητα το μοντέλο.