Αφράτα κεφτεδάκια με παξιμάδι και σος από γιαούρτι και μουστάρδα, που θα λατρέψουν τα παιδιά κι όχι μόνο, και θα ξεσηκώσουν τη γειτονιά με τη μυρωδιά τους στο τηγάνισμα.

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

500 γρ. χοιρινό κιμά

250 γρ. παξιμάδι (κατά προτίμηση εφτάζυμο που θα δώσει όλα τα αρώματα)

3 ξερά κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

1 μεγάλη ντομάτα

5 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο

20 ml ελαιόλαδο

20 ml άσπρο κρασί

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγη ρίγανη

Για τη σος

1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμμάρια

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 κουταλιές μουστάρδα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά θρυμματίζουμε το παξιμάδι στο multi. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δυο είδη κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε αρκετά καλά για 10 λεπτά περίπου και αφήνουμε το μίγμα μας σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον δυο ώρες. Πλάθουμε σε μπαλάκια, λίγο μικρότερους από ένα καρύδι για να μείνουν αφράτοι από μέσα. Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά αρχικά και στη συνέχεια του ψησίματος χαμηλώνουμε. Αφήνουμε να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές, όχι να ξεροψηθούν, στα 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Συνοδέψτε με σος από γιαούρτι και μουστάρδα, που θα φτιάξετε αναμειγνύοντας τα προαναφερόμενα υλικά, σαλάτα της αρεσκείας σας και πατάτες τηγανητές.