Μια παραλλαγή του χοιρινού με δαμάσκηνα και βερίκοκα, που γίνεται γρήγορα κι εύκολα, και θα απολαύσει όποιος τη δοκιμάσει στο καθημερινό κι όχι μόνο τραπέζι.

Υλικά

1,5 κιλό φιλέτο χοιρινό

1 συσκευασία βερίκοκα, αποξηραμένα

1 συσκευασία δαμάσκηνα, αποξηραμένα

1 φλιτζάνι κονιάκ

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λαδόκολλα

Εκτέλεση

Σε μπολ ρίχνουμε το κονιάκ και μουλιάζουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πλένουμε το φιλέτο, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 φύλλα διάφανης μεμβράνης και το χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι για να ανοίξει. Αλείφουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας και από τις δύο πλευρές και το τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα. Απλώνουμε κατά μήκος του φιλέτου τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, και τυλίγουμε το φιλέτο μαζί με τη λαδόκολλα σε ρολό. Δένουμε το ρολό με τον ειδικό σπάγκο, το τοποθετούμε σε ταψάκι και το ψήνουμε για μία ώρα περίπου. Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα για να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε το χοιρινό  κομμένο σε ροδέλες. Μπορούμε να συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ και σαλάτα της αρεσκείας μας.