Από τις πιο νόστιμες πίτες της κρητικής κουζίνας οι μυζηθρόπιτες γίνονται εύκολα και θα τις απολαύσουν άπαντες όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι για κρητικό φύλλο και πίτες

400 γραμμάρια (10 κουταλιές)

250 γρ. (1 ποτήρι) νερό χλιαρό

45 γρ. (3 κουταλιές) τσικουδιά

5 γρ. (1 κουταλάκι) αλάτι

μέλι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μια μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την τσικουδιά και το νερό και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουαστεί. Στραγγίζουμε την μυζήθρα και φτιάχνουμε 10 μπαλάκια στο μέγεθος ενός αυγού. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 5 εκ. περίπου. Σε κάθε φύλλο τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας στη μέση και κλείνουμε προσεκτικά το φύλλο ώστε να σκεπαστεί η μυζήθρα. Τα μπαλάκια τα πιέζουμε σιγά-σιγά με τη βοήθεια ενός πλάστη ώστε το τυρί να πάει προς τις άκρες και τα πιτάκια να γίνουν λεπτά στο σχήμα ενός πιάτου 15 εκ. Με μικρότερα μπαλάκια ζύμης μπορούμε να βγάλουμε μικρότερα σε μέγεθος πιτάκια. Τηγανίζουμε σε  αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και  σερβίρουμε με μέλι.