Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για όταν βιαζόμαστε πολύ, το κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, γίνεται γρήγορα, είναι γευστικό και θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο.
Υλικά
1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο
4 στήθη κοτόπουλου
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1/2 κούπα ζωμού κότας
1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν
1/4 κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι με σκέπασμα, σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρασί, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μαϊντανό, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα λίγο ακόμη, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι (κατά προτίμηση basmati) και σαλάτα της αρεσκείας μας.