Μια μοναστηριακή συνταγή για ψαρόσουπα με ότι ψάρια διαθέτουμε που γίνονται βραστά, λαχανικά και ρύζι, που θα μας χορτάσει στη νηστεία κι όχι μόνο, και θα απολαύσουν άπαντες.
Υλικά
1 κιλό ψάρια διάφορα για βράσιμο
2 κρεμμύδια
1 μάτσο σέλινο
4 καρότα
2 πράσινες πιπεριές
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
4 πατάτες μέτριες
¼ φλιτζάνι λάδι
αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζάνι ρύζι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε τα λαχανικά. Βράζουμε σε 1,5 λίτρο νερό τα ψάρια μαζί με τα λαχανικά ολόκληρα, εκτός από τον άνηθο. Όταν βράσουν όλα καλά, βγάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το μπλέντερ, εκτός μόνο από τις πιπεριές που τις αφαιρούμε. Σουρώνουμε τα ψάρια και τον ζωμό που προκύπτει τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα επίσης το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και τα πολτοποιημένα λαχανικά. Όταν πάρουν βράση όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύοντας το σιγοψήνουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε λεμόνι και πιπέρι και σερβίρουμε.